ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟΥ

Ομορφιά και ευεξία

✅   Το αρωματικό νερό μελισσόχορτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εντομοαπωθητικό και είναι ασφαλές για παιδιά και βρέφη . Ψεκάστε συχνά σαν λοσιόν στο σώμα σας.

✅   Χρησιμοποιήστε το αρωματικό νερό μελισσόχορτου ως τονωτική λοσιόν για το δέρμα σας. Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και ενδείκνυται και για ευαίσθητες επιδερμίδες! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πρόσωπο ανακουφίζοντας την κουρασμένη επιδερμίδα, προσφέροντας παράλληλα και σύσφιξη.

✅   Το άρωμα μελισσόχορτου είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό. Βιβλιογραφικές αναφορές καταγράφουν τη συμβολή του μελισσόχορτου στην τόνωση του νευρικού συστήματος και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Σε περιπτώσεις έντονου άγχους και θυμού, αλλά και όταν απλά θέλετε να χαλαρώσετε, ψεκάστε το πρόσωπό σας με αρωματικό νερό μελισσόχορτου.

Οικιακή φροντίδα

✅   Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποσταγμένο αρωματικό νερό μελισσόχορτου στο σίδερο, και να χαρίσετε άρωμα σε ρούχα και ατμόσφαιρα

✅   Το αρωματικό νερό μελισσόχορτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη μαγειρική. Αρωματίστε παγωτά και φτιάξτε παγάκια για τα κρύα ροφήματά σας!

✅   Τοποθετήστε 250 ml αρωματικό νερό μελισσόχορτου σε ένα βαποριζατέρ για νααρωματισ́ετε,ναανανεώσετε,νααπολυμάνετετηνατμόσφαιρατουδωματίου όπου βρίσκεστε. Αυτό θα χρησιμεύσει επίσης ως εντομοαπωθητικό αλλά παράλληλα το άρωμα του μελισσόχορτου θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε!

Τεστ αλλεργικής αντίδρασης

Προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν είστε αλλεργικός/ή ή ευαίσθητος/η στο συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο και ότι η χρήση του δεν θα προκαλέσει κάποιον ερεθισμό στο δέρμα σας, θα ήταν καλό να εφαρμόσετε περιορισμένη ποσότητα του διαλυμένου ελαίου σε μια μικρής έκτασης περιοχή του σώματός σας, πριν το εφαρμόσετε σε μεγαλύτερη έκταση και να αναμείνετε για περίπου 24 ώρες. Στάξτε σε μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο και εφαρμόστε το στον πήχη, τον αγκώνα ή το μπράτσο σας . Αν δεν σημειωθούν ερεθισμοί εντός 24 ώρου δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.