ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΜΕΝΤΑΣ

Ομορφιά και ευεξία

✅   Για ανακούφιση από τον πονοκέφαλο μπορείτε να κάνετε κομπρέσες με αρωματικό νερό μέντας. Ομοίως για ανακούφιση των μυϊκών πόνων.

✅   Το αρωματικό νερό της μέντας αποτελεί μία δροσιστική τονωτική λοσιόν για πρόσωπο και σώμα. Μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο σε περιοχές με ακμή, κατά της λιπαρής επιδερμίδας, αλλά και σε περιοχές του σώματος όπου το δέρμα είναι ερεθισμένο, για ανακούφιση.

✅   Το αρωματικό νερό μέντας ανακουφίζει από τη φαγούρα που προκαλούν τα τσιμπήματα των εντόμων. Ψεκάστε στην πάσχουσα περιοχή. Προληπτικά μπορεί να δράσει και ως εντομοαπωθητικό.

✅   Το αρωματικό νερό της μέντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν στοματικό διάλυμα, ενισχύοντας τη στοματική υγιεινή και χαρίζοντας δροσερή αναπνοή.

✅   Για τα κουρασμένα πόδια από την καθημερινή ορθοστασία και εργασία χρησιμοποιήστε το αρωματικό νερό μέντας σαν σπρέι. Ταυτόχρονα κάνετε αντισηπτική θεραπεία και καταπολεμάτε την κακοσμία.

Οικιακή φροντίδα

✅   Τοποθετήστε 250 ml αρωματικό νερό μέντας σε ένα βαποριζατέρ για να αρωματίσετε , να ανανεώσετε, να απολυμάνετε την ατμόσφαιρα του δωματίου όπου βρίσκεστε. Αυτό θα χρησιμεύσει επίσης ως εντομοαπωθητικό αλλά παράλληλα το άρωμα της μέντας θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε!

Τεστ αλλεργικής αντίδρασης

Προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν είστε αλλεργικός/ή ή ευαίσθητος/η στο συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο και ότι η χρήση του δεν θα προκαλέσει κάποιον ερεθισμό στο δέρμα σας, θα ήταν καλό να εφαρμόσετε περιορισμένη ποσότητα του διαλυμένου ελαίου σε μια μικρής έκτασης περιοχή του σώματός σας, πριν το εφαρμόσετε σε μεγαλύτερη έκταση και να αναμείνετε για περίπου 24 ώρες. Στάξτε σε μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο και εφαρμόστε το στον πήχη, τον αγκώνα ή το μπράτσο σας . Αν δεν σημειωθούν ερεθισμοί εντός 24 ώρου δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.