ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ


Σημαντικότερες χρήσεις των αιθέριων ελαίων

  για ένα αρωματικό λουτρό: 10 με 15 σταγόνες διαλυμένες σε αφρόλουτρο.
Επίσης για ποδόλουτρα χρησιμοποιήστε 4 σταγόνες σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, βυθίζοντας τα πόδια για περίπου 20 λεπτά.

  για μάλαξη: Το massage με αιθέρια έλαια είναι μια αισθητή και πολύ ευεργετική βοήθεια στην αρωματοθεραπεία. Δοσολογία: 3-5 σταγόνες σε 10ml (2 κουταλάκια του γλυκού) ελαίου βάσης ή λοσιόν.Για ένα μασαζ προσώπου 3 σταγόνες στα 10ml του ελαίου αραίωσης αρκούν.

  για κομπρέσες,κρύες ή ζεστές : 5 με 6 σταγόνες μέσα σε 1/2 λίτρο νερού. Ανακινήστε το νερό με το έλαιο και γρήγορα μουσκέψτε ένα κομμάτι αποστειρωμένης γάζας σε αυτό, στύψτε και εφαρμόστε το πάνω στην περιοχή που χρειάζεται θεραπεία.

 Αρωματισμός χώρων: Χρησιμοποιήστε τις ειδικές συσκευές, λύχνους καύσης αιθέριων ελαίων προσθέτοντας νερό στην επιφάνεια και κερί ρεσώ στη βάση ή ρίξτε λίγες σταγόνες στα ξύλα του τζακιού σας ή στα κεριά για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα από τον καπνό των τσιγάρων και αρωματίστε το χώρο σας θαυμάσια ανάλογα με τη διάθεση σας.Εξατμιζόμενο το αιθέριο έλαιο διαχέει πολύ σύντομα την ευωδία του σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο.

  Εισπνοές για μια σάουνα προσώπου : 5 με 7 σταγόνες μέσα στη λεκάνη του βραστού νερού(περ.1/2 λίτρο) και καθίστε πάνω από την λεκάνη με μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας Προφυλάξεις: κρατήστε τα μάτια σας κλειστά για την αποφυγή ερεθισμού. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για παιδιά χωρίς την επιτήρηση των ενηλίκων. Οι άνθρωποι με λεπτό, ευαίσθητο δέρμα δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

  Απαγορεύεται ηεπαφή με το δέρμα όσο το αιθέριο έλαιο είναι αδιάλυτο. Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα πλύνετε αμέσως με άφθονο νερό και σαπούνι.Πάντα πρέπει να αναμιγνύονται με φυτικό έλαιο βάσης(π.χ.αμυγδαλέλαιο,ελαιόλαδο,κ.α) πριν από κάθε χρήση τους.

  Φυλάξτε τα αιθέρια έλαια μακριά από παιδιά και κατοικίδια.

  ∆ιατηρείστε το μπουκάλι ερμητικά κλεισμένο σε δροσερό μέρος και μακριά από πηγές θέρμανσης .

  Να μην χρησιμοποιούνται στα μάτια και στις ευαίσθητες περιοχές. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο νερό για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε τους φακούς επαφής και επικοινωνήστε με το γιατρό σας αν εξακολουθήσετε να νιώθετε δυσφορία.

  Ενδείκνυται μόνο η εξωτερική χρήση των αιθερίων ελαίων.Οι πληροφορίες που αναφέρονται για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις των αιθερίων ελαίων, είναι για την ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Τα αιθέρια έλαια δεν λαμβάνονται ως φαρμακευτικά σκευάσματα.Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας!

  Κάντε ένα απλό τεστ αλλεργικής αντίδρασης.Για να ελέγξετε αν έχετε ευαισθησία σε κάποιο αιθέριο έλαιο προσθέστε μια σταγόνα σε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδου ή αμυγδαλέλαιου και τρίψτε το στο μπράτσο σας. Άν έπειτα από λίγες ώρες δεν παρατηρήσετε κάποιον ερεθισμό(κοκκινίλα ή φαγούρα)τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην επιδερμίδα σας.

  Να αποφεύγεται η χρήση του αιθερίου ελαίου εάν έχετε ευαίσθητο ή κατεστραμμένο δέρμα (Tisserand and Balacs 1995, Martins et al., 2014) ή αν είστε αλλεργικός. Σε περίπτωση ερεθισμού ή ανεπιθύμητης αντίδρασης επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

  Να μην χρησιμοποιείται από εγκύους και κατά το θηλασμό (Longe 2015, Tisserand and Balacs 1995, Vanaclocha and Cañigueral 2003, Martins et al., 2014)

  Πλύνετε τα χέρια σας μετά τη χρήση του προϊόντος.

  Μην τρώτε, πίνετε ή καπνίζετε όταν το χρησιμοποιείτε.

  Σε περίπτωση κατάποσης ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή ή επικοινωνήστε με το κέντρο δηλητηριάσεων, το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και οι πληροφορίες παρέχονται δωρεάν στο τηλέφωνο 210 7793777.