Λίγα λόγια

Το δώρο της φύσης!

Η εταιρεία μας με την επωνυμία “Aitheria” δραστηριοποιείται στον τομέα της οικολογικής βιομηχανίας για 4 χρόνια με την παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών και των παραγώγων τους . Οι ιδιόκτητες εκτάσεις μας βρίσκονται στο Βελβεντό της Κοζάνης στις υπώρειες των Πιερρίων μακριά από άλλες συμβατικές καλλιέργειες.

Τα διάφορα φυτικά είδη έχουν μεταφυτευτεί σε εδάφη που έμειναν για πολλά χρόνια ακαλλιέργητα. Από τότε οι καλλιέργειες ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα και τα πρότυπα των βιολογικών πρακτικών και επίσημα το 2016 βρίσκονται υπό την εποπτεία της ΔΗΩ.

Ακολουθεί όλη η γραμμή παραγωγής: οι καλλιέργειες των βοτάνων συλλέγονται με το χέρι, αποξηραίνονται, συσκευάζονται και πωλούνται στην αρχική τους μορφή ή ως παράγωγα (ροφήματα βοτάνων, αιθέρια έλαια, αρωματικά νερά ,και οικολογικά καθαριστικά). Στα άμεσα σχέδια μας είναι η κατασκευή μιας μικρής βιοτεχνικής μονάδας για ξήρανση και συσκευασία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Οι εγκαταστάσεις γραφείων και η επέκταση ήδη υπάρχουν. Τέλος, ο απαιτούμενος εξοπλισμός αγοράστηκε για τη λειτουργία της εγκατάστασης και εφαρμόστηκε το σύστη- μα διαχείρισης της ποιότητας ISO 9001: 2015.

Ροφήματα

Τα ευεργετικά βότανα είναι τα βασικά συστατικά για υπέροχα ροφήματα που δίνουν στον οργανισμό ευεξία δυναμώνοντας παράλληλα την άμυνά του.

Αφεψήματα

Τα αφεψήματα είναι ροφήματα που ευφραίνουν και αναζωογονούν. Παρασκευάζονται βράζοντας βότανα, αρωματικά φυτά ή ρίζες και καταναλώνονται ζεστά ή κρύα.

Εγχύματα

Στα εγχύματα προσθέτουμε τα πιο μαλακά μέρη του φυτού, όπως τα άνθη και τα φύλλα, αφού το νερό έχει βράσει και το έχουμε αφαιρέσει από τη φωτιά.

Τα βότανα που καλλιεργούνται αυτή τη στιγμή είναι:
μέντα (Mentha Piperita l., family: Lamiaceae), μελισσόχορτο (Melissa Officinalis l., family: Lamia), ρίγανη (Origamun Vulgare l., sip. hirtum, family: Lamiaceae/Labiatae), τριαντάφυλλο (Rosa damascena., family:Rosaceae), αγριοαγκινάρα(Cynara Cardunculus, family Asteraceae), και λεβάντα( Lavandula angustifolia ,family: Lamiaceae)

Έτσι με την παρούσα επένδυση γίνεται μια δυναμική προσπάθεια για στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης και την καθετοποίηση της αγροτικής παραγωγής.Η Aitheria essential oils & more επεξεργάζεται τις άριστα ποιοτικώς α ύλες αρωματικών φυτών στρέφοντας τους αγρότες της περιοχής σε νέες καλλιέργειες και νέες διεξόδους πώλησης των αγροτικών προϊόντων τους. Συμβάλλει αποφασιστικά στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και έμμεσα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποκαθιστώντας την ήδη διατεραγμένη ισορροπία.

Αθηνά Σαμαρά

Κατέχει την θέση της Διεύθυνσης Παραγωγής και της Παραγωγού που αφορά τη διαχείριση και τον προγραμματισμό της παραγωγής και αποτελεί έναν πολύ απαιτη- τικό τομέα της απασχόλησης. Οι δεξιότητες ποικίλλουν από τη φυσική αντοχή που απαιτείται στη διαδικασία παραγωγής μέχρι τη διαχείριση της μικρής οικογενειακής επιχείρησής και τη διάθεση των προϊόντων στην αγορά. Πρέπει να τεθούν οι στόχοι, να υλοποιηθούν τα σχέδιά μας, να οργανωθεί η λειτουργία της γραμμής παραγωγής (προσωπικό, χρήμα, χρόνος, έδαφος) και να διατηρηθεί ο έλεγχος μέσα από όλη τη διαδικασία. Η πιο σημαντική πτυχή της διαχείρισης της παραγωγής είναι η λήψη αποφάσεων. Οι αποφάσεις μπορούν να ποικίλουν από την ποικιλία που καλλιεργεί- ται, τον χρόνο της άρδευσης, από πού να αγοραστεί ο νέος εξοπλισμός, πότε να γί- νει πώληση, σε ποια αγορά, ποια μηχανήματα είναι τα καλύτερα να χρησιμοποιη- θούν και πώς κατανέμεται η διαθέσιμη εργασία μεταξύ των γεωργικών δραστηριο- τήτων.

Ευάγγελος Τσουκνάκης

Εργάζεται ως Διευθυντής Εκπρόσωπος Πωλήσεων, έχοντας γνώση της αγοράς, ένας σκληρά εργαζόμενος με ένα ήδη εκτεταμένο ρεκόρ πωλήσεων. Διατηρεί μια σταθερή και πιστή λίστα πελατών που βασίζεται σε ισχυρές σχέσεις και υπερέχει στην επινόηση στρατηγικών για αυξημένες πωλήσεις. Διαθέτει ισχυρή οργανωτική ικανότητα στην διαχείρισης χρόνου, με εξειδίκευση στον προγραμματισμό, στην τήρηση προθεσμιών, εξοπλισμένος με επιμονή και υπομονή. Ένας απαραίτητος ρόλος σε μια καινοτόμο οικογενειακή επιχείρηση με ισχυρή βούληση για πρόοδο.